Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kilo ja vähän päälle

Lisätty 02.01.2018

Niin tuli ja menivät joulunpyhät, vaihtui vuosi ja jemmaan saatiin joulukuussa se tavoiteltu tonni, ja vähän päälle.

Geezeri aloitti ”toimintansa” heinäkuussa, jolloin syntyi idea lähteä kokeilemaan ja tavoittelemaan jotain, jotain suurta ja mahtavaa. Arjen harmaa hammas oli alkanut jättää jälkeään. Elämä oli helpon turvallista, mutta samalla se toi ajatuksia ihmisen ajan rajallisuudesta. Olemme kukin täällä hyvin pienen hetken, ja miten tulemme aikamme täällä viettämään, on hyvin pitkälti itsestämme kiinni. Suurin syy lähteä tuomaan ajatuksia julkisesti esille, oli halu kokeilla ja lähteä yrittämään jotain aivan uutta. Elämä oli pyörinyt kodin ja työpaikan välillä. Ehkä myös jokin tyhjiö oli täytettävä, mikä enne täytettiin nettikasinoilla. Loppuajasta oltiin umpikujassa, jossa pelattiin hävitäkseen. Kun häviät kaiken, tajuat mitkä asiat oikeasti merkitsee. Piti käydä pohjalla noustakseen vahvempana.

Kuten aikaisemmin on todettu, taloudellinen hyvinvointi takaa ihmiselle erilaisia vapauksia. Jos on painetta pankkitilillä tai erilaisissa sijoituskohteissa ja taloutesi on turvattuna, et ole niin riippuvainen palkkatyöstä saatavista tuloista. Tämä mahdollistaa taas esim. opiskelun uuteen mielenkiintoisempaan ammattiin, tai runsaamman vapaa-ajan. Kun Geezeri alkoi paneutua asiaan ja tutustui taloudellista riippuvuutta käsitteleviin blogiteksteihin, realiteetit alkoivat valjeta. Useamman näistä olivat aloittaneet unelmansa tavoittelemisen paljon aikaisemmin, Geezeri tajusi olevansa ehkä jo myöhässä. Lisäksi lähdettiin nollasta, itse. Mutta näistä yritettiin ammentaa ja otetaan säännöllisesti oppia edelleen. Suurimpana toimenpiteenä säästämisen aloittaminen, ja se aloitettiin silloin heti. Tehtiin sopimus kuukausisäästämisestä maltillisella huntilla kuukaudessa. Tämän lisäksihän ”pottia” kasvatetaan aina mahdollisuuden niin salliessa.

Lue kokonaan »

Joulukuun eka

Lisätty 01.12.2017

Joulukuu, antamisen ja yhdessäolon kulta-aikaa, nauttikaa ihmiset siitä.

Missäs Geezeri painelee unelmiensa kanssa? Ne ovat ajatuksen tasolla läsnä lähes päivittäin. Tästä toivonmukaan saadan ajan kanssa muutakin irti kuin viikottaisia kuulumisia. Todellisia tavotteita, ja niitä kohden  systemaattista etenemistä. Suurimmat haasteet, eivät kuitenkaan liity ajankäyttöön vaan niiden tavotteiden löytämiseen, että mihis tässä nyt oikein pyritään?

Paine pankkitilillä tai erinäköisissä sijoutuksissa antaa vapautta. Raha ei itsessään tarjoa mitään, vaan on vaihtokaupan väline. Kuka vaihtaa rahansa autoon, kuka uuteen televisioon. Mutta suurin asia Geezerin mielestä mihin voit rahasi vaihtaa on vapaus. Vapaus tehdä niitä asioita joista ammennat elämäniloa. Juuri tästä syystä aloitettiin säästäminen. Ja uutena juttuna ovat olleet ihmisten blogit, jotka tavoittelevat taloudellista riippumattomuutta. Vielä kun joku aloittaisi aiheesta myös videobloggaamaan.

Loppupeleissä juoksemme elämämme, niin kliseiseltä kun se kuulostaakin, juuri siinä oravanpyörässä. Geezeri vihaa lausetta "sitten eläkkeellä. " Koko ikäsi painat hommia haalarit märkänä ja kun kroppa ja mieli alkaa olla kaput, voidaan parivuotta istuskella miettien mitähän sitä tekisi, ennenkuin viikatemies tulee kopputtamaan oveen. Ei, ei se voi olla niin!

Työtä Geezeri ei ole koskaan vieroksunut ja sairaspäiviäkään ei työuralla ole kuin pari. Mutta karu fakta on kuitenkin se, että perus 40h työviikolla olet vuodesta lähes kolme kuukautta töissä. Aika paljon.

Nopeat pohdinnat taas ajatusten syövereistä.

Ps. Lottohan kosahti sitten kokonaan. Ei rikastuttu silläkään. Ens viikolla sitten valtiolla lainassa olleet rahat saa tililleen. Jes.

Lue kokonaan »

Kuhan kirjoitin.

Lisätty 18.11.2017

Kuinka moni voi viimeisellä hetkellään sanoa; olipas mahtava matka. Muistella vanhana, kuinka jokaiseen tilaisuuteen tuli tartuttua, ja elettyä elämää, sen ansaitsemalla tavalla. Monesti kuulee ihmisten sanovan, jos olisin nuorempi jne. Mitä meidän pitäisi tehdä ollaksemme joka päivä aidosti onnellisia?

Geezeri on myös kuullut, että ihmisellä kuuluu luonnostaankin mennä vähän selviytyessä ja taistellen arkisten asioiden kanssa. No, eihän se nyt noin voi olla? Onko kenenkään elämä sitä kuuluisaa juhlaa joka päivä, ilman arjen murheita? Epäilen, murheemme tässä maailmassa ovat vain hieman erilaisia. Jollain ei ole vettä, ja joku ei osaa päättää mitkä kengät tänään laittaisi. Mutta, pitääkö itseään pitää hyvänolon tunteessa sillä, että joillain ei oikeasti ole mitään. Joo ja ei. Saa kai ihminen pyrkiä saavuttamaan ja tavoittelemaan jotain, vaikka lähtökohtaisesti meneekin hyvin?

Raha joka tätä maailmaa valitettavasti pyörittää, aiheuttaa varmasti monelle huolta jokapäiväisessä elämässä. Mittari jolla menestystämme mitataan, ja jonka puuttumista häpeillään. Toisinajattelijoita vieroksutaan ja työtön on lähes kirosana jota ei haluta sanoa ääneen. Koska Geezeri ei ole ajatuksenjuoksultaan vielä niin vihreä, että voisi mutta keskelle peltoa viljelemään ja kasvattamaan kaiken syömänsä, on keksittävä muuta, ja siitä tässä tarinassa on kaiken kaikkiaan kyse. Kokeile, saavuta, mahdollisesti epäonnistu ja kokeile uudestaan.

Henkinen ja fyysinen hyvinvointi. Menevät ilmeisen käsi kädessä. Asioita joihin Geezerin täytyy oikeasti panostaa. Näitä asioita lähdetään muuttamaan matkan aikana myös. Pyrkimyksenä saavuttaa silläkin elämän osa-alueella parempi olo.

Jutilan sanoin; Nukutaan ja mennään eteenpäin.

PS. Viime viikon miljoona hakemuksessa oli 10€, sijoitettiin ne totta kai takaisin, kuvaa ei tähän postaukseen tule, koska aihe menee sen ohi, mutta luonnolliseti kerrotaan miten siinä tällä viikolla kävi. Toistaiseksi ei noilla peleillä olla pystytty rikastumaan, onko se tie kenties jossain muualla?

Lue kokonaan »

Lottovoittaja

Lisätty 09.11.2017

Taivas varjele mitä sieltä tulee! Maanantai aamuna pelitilin saldo näytti plusmerkkistä.

Valitettavasti joutui kuitenkin töihin lähtemään, niin massiivinen voitto ei ollut. 4 oikein ja 20€ lapaan. Ilmeisesti tuplaus osui riviin. Voittoa siis tältä viikolta seitsemän euroa, ja ollaan hiljaa niistä aikaisemmista tappioista.

Geezeri päätti jo aiemmin, että jos näistä peleistä tulee "ei niin elämää mullistavia" voittoja, sijoitetaan ne tottakai takaisin. Onko nyt se kuuluisa rauta kuumaa? Tehdäänkö tällä viikolla miljoonatiliä? Rivejä on ainakin painettu urakalla sisään.

Tähdet kohdilleen, niin ei tarvitse miettiä loppuelämän harrastuksia. Kiitos hei, hyvää viikonloppua!

 

Pitkä on rivilistaPitkä on rivilista

Lue kokonaan »

Lotto

Lisätty 01.11.2017

Geezerin lauantai tulee olemaan suomalaisempi,  kuin koskaan. Siihen kuuluu saunan lämmitys, jonka jälkeen otetaan 1 (yksi)  keskiolut ja kiukaalla kypsynyt A-luokan makkara. Sitten se viikon kohokohta koittaa, koko perhe on kokoontunut televisiovastaanottimen ääreen seuraamaan, kun joku julkisuuden henkilö painaa keltaiset, numeroidut pallot pyörimään. On LOTTO arvonnan aika! Ja voi sitä riemun määrään, kun rivistä löytyy jälleen 0+1. Siirrytään koskenkorvaan ja ajetaan vaimo ja lapset hankeen.

No jos nyt kuitenkin perhe saisi viettää lauantain iha normaalisti sisätiloissa ja tulokset  Geezeri tarkistaa todennäköisesti vasta sunnuntain puolella, vai arvotaanko koko rivi nyt sunnuntaina kun lauantai on pyhä? Höh.

Mutta tosiaan, rahat on tällä kertaa "sijoitettu" siihen suomalaisten lempi peliin. Rivitkin laitetaan sisään hyvissä ajoin, niin on sitten enemmän aikaa nauttia siitä puolikkaasta voitosta, eli unelmoinnista.

Lottovoittajia Suomesta ilmeisesti löytyy jonkun verran. Yhtään en ole tosin nähnyt, tai kuullut uutisista "lottovoittaja sikaili ja törsäsi rahojaan yökerhossa" Ei yhtään uutista koskaan missään? Luulisi, että joku olisi menettänyt järkensä, kun tilin saldo näyttää miljoonia? Kaikki vain jatkavat työssään normaalisti ja vaihtavat auton. Geezeri haluaisi joskus tavata ja jututtaa tällaista henkilöä.

Ehkä jututan itse itseäni viikonloppuna. Niin tai näin, näillä mennään. Todennäköisyyksiä en nyt linkitä, koska se on näissä kaikissa aina sama. Lähes mahdoton. Lisäksi se miten tätä peliä pelataan, tulee meille jo äidinmaidossa.

Aikaisemmat pelit menivät siis ihan vihkoon. Onko lotto se oikotie onneen? Mahdollisuus tehdä rahaa ja rikastua? Se selviää lauantaina,  tai sunnuntaina. Oli miten oli, Geezerihän on kertalleen saanut 7 oikein, syntyessään Suomeen.

 

NytköNytkö

 

 

Lue kokonaan »

Talvi, oletko se sinä?

Lisätty 24.10.2017

Näinkö se pirulainen talvi pääsi yllättämään meidät autoilijat jälleen kerran? Geezerin täytyy todeta, että kyllä sitä hiukan taas osaa omaa elämäänsä arvostaa enemmän, ku onnistuu kesätassuilla peltilehmänsä ajamaan kotipihaan yövuoron jälkeen. Ja talvi yllätti siinä mielessä, että rengasliikkeissä on kuulema niin kiire ettei puhelimeen keretä vastaamaan. Ei sillä, Geezeri on miesten mies ja vaihtaisi renkaansa räntäsateessakin kiroillein itse, mutta kun tarvitsisi uutta kumia talven liukkaille. No, ehkä tästäkin selvitään, ennenkuin auto löytyy katoltaan jostain.

Ehkä eniten vuodenajan raja yllätti siinä mielessä, että syksyllähän tässä piti tehdä kaikenlaista ja nytkö onkin sitten kuuraparta jo kolkuttelemassa ovelle? Kaupassakin on jo joulukalenterit, budabest sulkaat ja vihreät kuulat olleet jo tovin. Kohta saa ilokseen vielä joululaulut.

Geezeri on myös pannut merkille, että tarinaa kirjoitetaan tällä hetkellä "hieman" satunnaisesti. Jatkossa pyritään kerran viikossa tahtiin. Tiettyä päivää en merkkaa kalenteriin vaan, joka viikko katsaus matkan kulusta.

Rahastoissa on tällä hetkellä se 600 jemmassa, ja vuoden lopussahan pitäisi tonni olla kasassa, hyvä juttu. Katsotaan vuoden lopussa miten siitä edetään.

Vuoden loppuun mennessä Geezeri lupaa laittaa myös sivut kuosiin, koska talvi yllätti ja koska se tulee olemaan tavalliselle kuolevaiselle helvetinmoinen savotta. Mutta ei kai mahdoton? Ja pitää muistaa kaikessa, että jos se olisi helppoa, kaikki tekisi sitä, pätee muuten tosi moneen asiaan.

Ensi viikolla jatketaan matkaa taas veikkauksen pelien parissa. Tehdäänkö nyt viimein rahaa, vai otetaanko taas kerran takkiin? Vastauksen moni varmaan tietääkin, mutta jos se kerimäkeläinen nainen, niin miksi ei Geezerikin?Lue kokonaan »

Läpi repaleisen lokakuun

Lisätty 11.10.2017

Mitä lie tarkoittaa kyseinen suomalaisille kovin tutun laulun lyriikat, Geezeri muistaa ainakin kaipuun ja kilisevän kaljakorin.

Olisi mukava todeta tähän, vaikka että, terveisiä täältä etelän lämmöstä, sillä pelaamani eurojackpotrivi toi päävoiton. Noh, ei nyt ihan. Peli palautti todellisuudessa siihen sijoitetut rahat 0%:sti. Ihan niinkuin keno, jokin aika sitten. Eli ei ole Geezeri päässyt vuolemaan kultaa ja ostelemaan hienoja autoja, saati tilannut lentoja kaukomaille. Kaikki rahat on kylmästi menetetty, niinhän siinä tuppaa käymään, kun kyse on tämän kaltaisesta uhkapelaamisesta. Ens kerralla todistetaan taas jokin yhtä hyvä peli "kannattavaksi"

Tosin oikella polulla varmasti ollaan, silloinkun unohdetaan yllämainittu pieni huvittelu. Rahastoihin siis syyskuussa pari sataa, ja kun lokakuussa lohkaistaan siihen toinen mokoma, niin kasassa on 600€. Samaa tahtia, ja joulukuussa päästään nelinumeroiseen lukuun.  Mistään ei ole tarvinnut luopua. Mutta jos rahat olisivat pankkitilille, ne tulisi aika varmasti käytettyä, johonkin ei niin tarpeelliseen. Hieno juttu!

Lokakuun alussa rapakon takana alkoi myös jääkiekon taalaliiga ja sen tapahtumia Geezeri seuraa vesi kielellä. Muut sarjat eivät valitettavasti mielenkiinnollaan pääse yhtä lähelle, vaikkakin niitä pyritään myös seuraaman. Yhtään vetoa ei tosin olla NHL:n merkeissä lyöty, ihan vielä.

Sitä pientä to do listiä on myös yritetty pohtia, mutta mitään järkevää ja mielenkiintoista siitä ei ole vielä syntynyt, jatketaan ajatustyötä sillä saralla.

Nettisivujen ulkoasu vaatii niinikään selvitystyötä, niin paljon uusia sanoja ja asioita jotka ei sano Geezerille yhtään mitään. Tietysti ne ei sano kenellekään asiaan perehtymättömälle yhtään mitään. Ehkä näitäkin työkseen tekeville maksetaan ihan aiheesta.

Mutta pääasia, että matka jatkuu ja karavaanit kulkee. Koirat haukku ja Geezeri ottaa naukkuu. Sehän oli runo, kokoelma saadaan varmasti joulumarkkinoille kauppoihin.

Lue kokonaan »

Eurojackpot

Lisätty 28.09.2017

Legendaarinen ”eihän siellä ole kuin miljoona” on joskus tullut kuultua jälleen jonkun viisaamman suusta. Tällä viikolla eurojackpotissa, tai tuttavallisemmin eurojaskassa, ollaan niin ikään lähellä pohjapottia. Tosin en laittaisi vastaan tuostakaan 15 miljoonasta. Tosin pelin tiedoissa kerrotaan että, ”Eurojackpot-pelin kierroskohtaisesta kokonaisvaihdosta laskettu jakosumma on 50 prosenttia” eli kovin suuria odotuksia ei tälläkään kertaa kannata luoda. Eri todennäköisyyksiä voi taas tutkailla TÄSTÄ.

Lyhyestä virsi kaunis, eli pelissä valitaan 5+2 numeroa. 5 päänumeroa (1-50) ja kaksi tähti numeroa (1-10) Viimeaikoina noita päävoittoon oikeuttavia 5+2 tuloksia on paukkunut lähinnä saksaan. Suomessakin näistä on päästy nauttimaan, ja lauantaiaamuna Geezeri on toivottavasti yksi heistä. No todellisuudessa tässä ostetaan se lipuke unelmoida päivän verran. Niinhän siinä veikkauksen mainoksessakin sanottiin, että unelmointi on jo puoli voittoa.

Peliä tarjotaan yhteensä 20 maassa, joten jokunen rivi näitä viikko tasolla varmasti pelataan, enkä usko suomen olevan listassa kovin pohjalla. Potti vaihtelee välillä 10- 90 miljoonaa, ja tuttuun tapaan aina potin noustessa, nousee ihmisiin lottokuume, ja pelintarjoaja nauraa matkalla pankkiin.

Peliaikaa aina perjantaihin klo 20.00 saakka, ja arvonta näytetään joskus yömyöhällä, vaikka tulokset voit jo tarkistaa hieman aikaisemminkin. Voittoluokkia on 12, aina siitä n.8€ sinne pääpottiin.

Jokuhan näissä voittaa päävoittoja? Onko nyt Geezerin vuoro, vai sanotaanko hyvästi rahalle, ja tuetaan suomalaista kansanterveyttä. Geezeri ei valitse onnennumeroita tai syntymäpäiviä, vaan kylmän viileästi painaa 2 euron maksavia rivejä sisään -arvo numerot napin kautta. 10kpl rivejä, 20€. Raaka peli.

 

5+25+2

 

Lue kokonaan »

To do list?

Lisätty 22.09.2017

Viikonloppu töissä, mikäs sen mukavampi tapa vietellä syyskuisia päiviä. Geezeri huomasi edellisen kerran kirjoittaneensa matkastaan tovi sitten. Olisiko mielekkäämpää lukijalle ja kirjoittajalle julkaista sisältöä tiettynä päivänä, säännöllisesti. Aika tiimassa juoksee niin lujaa, että tuntuu vasta istuneensa alas ja antaneen sormien juosta pitkin näppäimistöä. Ehkä tuota voisi kokeilla. Toisaalta aiheuttaisko se ylimääräistä päänvaivaa, mene ja tiedä.

Tasan viikko sitten julkaistiin jälleen vuotuiseen  tapaan EA:n uusin painos NHL pelisarjasta. Ja myönnetään, että Geezeri marssi julkaisupäivänä hakemaan omansa hyllystä. Ainut peli, joka ostetaan joka vuosi ja ainut peli jota myös hakataan säännölisesti, aina kun siihen aikaa löytyy, yleensä yöllä, muiden nukkuessa. Mutta ei siitä sen enempää.

Geezeri on myös pohtinut jonkilaista to do listin tapaista sivuille. Asioita, unelmia, toimenpiteitä, joita voisi listata ja joita askel kerrallaan voisi yliviivata tarinan edetessä. Matkalla olisi pieniä välietappeja, joita voisi tavoitella. Tyyliin säästä 1000€  ja tee sillä sitten jotain mikä johtaa seuraavaan ja niin edelleen. Täytyy pohtia, millaisia asioita voisi listalta löytyä. Aina helpompi toimia kun on mustaa valkoisella, tai valkoista mustalla.

Ensi viikolla kuitenkin otetaan jokin veikkauksen peli taas hampaisiin ja selvitetään miten rahoille sillä kertaa käy.

Vedonlyöntikausikin startattiin todella viime viikolla. Pari kierrosta kokeiltiin ja tunnusteltiin liigaa, joista otettiin molemmilla kerroilla saipan myötä takkiin. Pieni, jossain piireissä suosiossa oleva tuplaus, saatiin tosin naarattua himaan. Ja näin ollen ollaan hyvin plussalla. Laajemmin vedonlyönti harrastustaan Geezeri avaa tuonnempana.

Hyvää viikonloppua!

 

Pikku tuplaus Pikku tuplaus

Lue kokonaan »

Syyskuun yhdestoista

Lisätty 11.09.2017

Syyskuu matkaa kovaa vauhtia, välillä tuntuu ettei Geezeri kerkeä perässä. Ulkona sataa joka-ikinen päivä, nurmikko on kohta metrin korkuinen, ja kun viimein aurinko hieman uskaltaa näyttäytyä harmaan pilviharson välistä, saa päivänsä viettää iltavuorossa. Mutta kaikesta huolimatta syksy, olet silti paras!

Noh, mites meidän kenoarvonnassa kävi? Juuri niin hyvin kuin saattoi aavistella. Peliin sijoitetut rahat palautuivat prosentilla 0! Jos kyseiseen peliin samoilla numeroilla sijoittaisi rahansa x määrän aikaa, olisi tulos negatiivinen. Tuon hävityn summan Geezeri itselleen myöntää. Kannattaako kenoa siis pelata? Ainoastaan siitä syystä, että maksat tietoisesti että ostat itsellesi luvan unelmoida päävoitosta. Muussa tapauksessa ehkä ei. Tämä oli viimeinen oodi kyseiselle pelimuodolle allekirjoittaneen toimesta. Kiitos keno 2002-2017.

Viikonloppuna starttasi kotoinen Liiga. Päällimmäisenä avauskierroksilta mieliin jäi ehkä Saipan konttaaminen. Kaksi kertaa taateliin KooKoo:lta ja yksi pitkä pelikielto. Ei nyt lähtenyt sputnikeilta, toivottavasti Lehterä saa joukkonsa liitoon, muuten ensimmäisiä potkuja ei varmaan tarvitse kauaa odotella, koko joukkuettakaan kun ei voi vaihtaa. Myönnettäköön vielä, että allekirjoittanut laittoi keltamustia lapulle, ja molempina päivinä. Eli siis vedonlyönti kausi avattiin myös tappiollisena, mutta kyseessä olikin lähinnä viihdevetoja.

Tällä viikolla lähtee taas tililtä huntti rahastoihin, ja kun Geezeri kuukausiyhteenvetoa kuun lopussa taas näpertelee, näkee kestääkö takamus jälleen pienen lisäsijoutuksen vai ei. Syyskuussa ei pitäisi tosin niin isoja kertamenoja olla kuin elokuussa, joten toivo elää ja puuta koputetaan.

Eli aika kuulu hyvin pitkälti töissä, perheen parissa, urheilua parhaan mukaan seuraten, silloin tällöin viskejä maistellen ja tarinaa kirjoittaen. Geezerin esimmäinen etappi oli nettisivujen perustaminen ja sinne sisällön tuottaminen. Sivuja olisi tarkoitus kehittää käyttäjän silmään sopivammaksi kunhan aikaa ja tietotaitoa tähän löytyy. Lisäksi uusien sosiaalisten medioiden käyttäminen Geezerinä on ollut todella mielenkiintoista perinteisen facebookin sijaan.

Matka on vasta alkanut ja tarinan esipuheet kirjoitettu

Lue kokonaan »

Evästeet

Tämä sivusto käyttää evästeitä tallentaakseen tietoja koneellesi.

Hyväksytkö evästeiden käytön?